سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

Blog Article

در این حالت در واقع از عملکرد سازه‌ای ورق فولادی ذوزنقه‌ای چشم‌پوشی شده و سقف کامپوزیت عرشه فولادی به‌عنوان یک دال بتنی مسلح در نظر گرفته می‌شود.

البته لازم است اشاره کنیم که موار دیگری هم در ساخت و اجرای این نوع سقف ساختمانی وجود دارند که موجب کاهش مدت زمان اجرای آن می‌شوند؛ برای مثال چیزی به نام عملیات قالب‌بندی در اجرای سقف عرشه فولادی وجود ندارد چراکه در اجرای این نوع سقف ساختمانی از ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل بدون میلگرد استفاده می‌شود. از این‌رو هیچ‌ نیازی به انجام عملیات قالب‌بندی که وقت بسیار زیادی را از اجرا و اتمام پروژه ساختمانی هدر می‌کند نیست؛ درواقع ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل در اجرای این سقف ساختمانی به عنوان قالب مورد استفاده قرار می‌گیرند و جایگزینی برای اجرای عملیات قالب‌بندی هستند و همین عامل موجب افزایش سرعت اجرای سقف عرشه فولادی می‌شود؛ از طرفی سایر کارهای وقت‌گیر در اجرای این نوع سقف مانند عملیات کف‌سازی و پوکه‌ریزی انجام نمی‌شوند چراکه این سقف دارای بتن‌ریزی با سطح بسیار هموار و یکپارچه است از این‌رو نیازی به انجام کف‌سازی و پوکه‌ریزی نیست بنابراین عملیات ناز‌ک‌کاری به آسانی و با سرعت بالایی انجام می‌گیرد.

بتن ریزی آخرین مرحله از اجرای سقف عرشه فولادی می باشد. بتن مورد نیاز برای یک متر مربع سقف عرشه فولادی به صورت تقریبی ۰٫۱۱ متر مکعب می باشد که ۱۱% از هزینه کل تهیه و اجرای سقف عرشه فولادی را شامل می شود.

خصوصیات شیمیایی پوشش فلزی ورق مانند: استفاده از فلز جهت پوشش دهی و اینکه از چه نوع آلیاژ ترکیبی استفاده شود.

هنگام استفاده از عرشه فولادی باید موارد زیادی از جمله نگهداری، بارهای اعمال شده، مسائل اقتصادی، احتمال خوردگی و عوامل موثر بر کیفیت سقف نهایی را در نظر گرفت.

درباره نحوه نصب گل‌میخ‌ها نیز باید گفت که معمولاً این موارد را به‌وسیله دستگاه جوش خاصی به بال تیرهای سازه‌ای جوش می‌کنند که این فرایند جوشکاری می‌تواند هم به‌صورت مستقیم روی بال تیر سازه‌ای و هم‌روی ورق فولادی انجام گیرد.

نکته: آج، یک مولفه اختیاری در ساخت ورق فولادی است. به منظور ایجاد اتصال و درگیری بین بتن و ورق فولادی، برجستگی و فرورفتگی‌هایی را بر وی جان یا بال‌ها ایجاد می‌کنند.

این المان برشی توسط دستگاه استادولدینگ بر روی سقف عرشه فولادی به صورت جوشکاری نصب میشوند.

منظور از دپو، انبارنمودن مواد خام است. دپو به دلایل متعددی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد چرا که موجب کاهش ریسک‌های ایمنی مانند: سقوط کارگران از ارتفاع و … ، کاهش هزینه‌های پروژه، کاهش آلودگی محیط زیست، به حداقل‌رساندن رفت‌و‌آمدها در کارگاه و همچنین جلوگیری از کاهش کیفیت مصالح مورد استفاده در پروژه‌ها می‌شود.

عرشه فولادی با سقف عرشه فولادی گام‌های مختلف در طیف گسترده‌ای از طرح‌ها و پروژه‌های ساخت‌وساز استفاده می‌شوند. معمولاً از عرشه‌های فلزی برای پشتیبانی از سیستم‌های سقف ساختمان، نیم‌ساخت‌ها یا طبقات میانی ساختمان، سایبان‌های فولادی برای ایجاد سایه و سرپناه یا کف در سازه‌های تجاری استفاده می‌شود.

 در هنگام اجرای ورق های عرشه فولادی، از ورق هایی که دچار تغییر شکل های ماندگار شده اند برای اجرا خود داری کنید.

در بخش قبلی، اجزا تشکیل دهنده سقف عرشه فولادی را معرفی کردیم. در این بخش، مراحل و دیتیل اجرایی سقف عرشه فولادی را توضیح می‌دهیم.

ابتدا با توجه به نقشه های ارائه شده برای سازه ورق های فولادی گالوانیزه به شکل پروفیل موردنیاز با نورد سرد تولید می شود.

فیلم آموزش روش های اجرای سازه های بتنی و فولادی و مدیریت مصالح ساختمانی در فرادرس کلیک کنید

Report this page